...

0 (0 ocen)

...

Składniki:

  • ...

... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieso umyc, oczyscic i podzielic na mniejsze kawalki.
    Na patelni rozgrzac kilka lyzek oleju, obsmazyc krotko mieso i wlozyc do garnka.
    Dodac 1-2 szkl. wody, ziele angielskie, listki laurowe, posolic, popieprzyc, dodac pokrojona w kawalki marchewke i dusic na malym ogniu az bedzie prawie miekkie.
    Zdjac z ognia i do garnka dodac polamana sucha bulke. Powinna wchlonac wywar i zmieknac.
    Calosc przekrecic przez maszynkę o gestym sicie.Do rozdrobnionej masy dodac żoltko, przyprawic calosc sola, pieprzem, gałka muszkatołowa, jalowcem i bardzo dokladnie wyrobic, najlepiej mikserem. Bialko ubic i dodac do masy. Calosc delikatnie ale dokladnie wymieszac.
    Foremki wysmarowac olejem i posypac bulka tarta.Wstawic do nagrzanego do 180*C piekarnika i piec przez ok. 30-40 minut (zaleznie od wielkosci foremek).


    Przygotować sos:

    1/3 sera fety zmiksować z oliwą z oliwek i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Paszteciki udekorować sosem.

Komentarze

Podobne przepisy