Pasta kanapkowa z zielonego groszku

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Pasta kanapkowa z zielonego groszku

  • 15 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • - około 200 g mrożonego/świeżego zielonego groszku,
    - 2 jajka ugotowane na twardo,
    - 1 łyżka majonezu,
    - odrobina soku z cytryny,
    - sól, pieprz (do smaku)

    Dodatkowo:
    - rzeżucha

Pasta kanapkowa z zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek gotujemy w osolonej wodzie ok. 8 min. Następnie odcedzamy, zalewamy zimną wodą. Blendujemy z odrobiną wody z gotowania. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i rozgniatamy widelcem. Przyprawiamy do smaku majonezem i przyprawami.

Komentarze

Podobne przepisy