Cytrynowa pasta z zielonego groszku

0 (0 ocen)

Zdrowa, lekka, orzeźwiająca i przepyszna!

Składniki:

  • 450g groszku (świeży lub mrożony)
    1 ząbek czosnku
    skórka otarta z 1 cytryny
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżka posiekanego koperku
    3 łyżki oliwy
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Cytrynowa pasta z zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić, wystudzić. Zblendować na gładką pastę z dodatkiem oliwy, czosnku i soku z cytryny. Wymieszać z koperkiem i skórką cytrynową, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Groszek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować