Pasta jajeczna ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną pastę jajeczną z dodatkiem świeżych liści szpinaku. Polecam na śniadanie lub kolację z domowym pieczywem.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 duże ugotowane jajka
    spora garść liści szpinaku
    1/2 czerwonej cebuli
    2 łyżki ze sporym czubkiem jogurtu naturalnego
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Pasta jajeczna ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta jajeczna ze szpinakiem 1. Szpinak przebieramy i odrywamy ogonki, myjemy i odsączamy z wody. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
    Szpinak kroimy na bardzo drobno. Do miseczki wkładamy pokrojone składniki i dokładamy jogurt naturalny oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce.

Komentarze

Podobne przepisy