PASTA JAJECZNA ZE SMAŻONYM BOCZKIEM, PIECZARKAMI I PAPRYKĄ

0 (0 ocen)

  • 20 min

Coś pomiędzy pastą a sałatką, gdyż kroi się ją jak sałatkę a smakuje jak pasta. Bardzo smaczna i ciekawa odmiana. W sam raz na pieczywo, wafle czy krakersy na przystawkę.Pyszna!

  • 20 min

Składniki:

  • 6 jajek
    3 duże pieczarki
    niewielka cebula
    połowa małej papryki
    ok.10 dkg. boczku wędzonego

    vegeta
    papryka słodka w proszku
    pieprz
    koperek suszony
    olej
    2 łyżki majonezu

Pasta jajeczna ze smażonym boczkiem, pieczarkami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Boczek i cebulkę kroimy na niewielką kostkę, smażymy na niewielkiej ilości oleju.
  • image-0l14y8s 2. Pieczarki myjemy i również kroimy na niewielkie kawałki.
  • image-11intpu 3. Paprykę także kroimy na niewielką kostkę.
  • image-0f3lokn 4. Pieczarki i paprykę dodajemy do boczku, doprawiamy i smażymy jeszcze ok. 8 min.
  • 5. Gdy jajka się ugotują, kroimy je w kostkę. Dodajemy majonez i wszystko razem mieszamy.
    SMACZNEGO :)

Porady

Najlepiej smakuje z pieczywem lub waflem tortowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy