Pasty kanapkowe nigdy się nie nudzą. Jest to doskonałe urozmaicenie codziennych posiłków. Pasta z ugotowanych jajek i awokado z natką pietruszki oraz kaparami najlepiej smakuje na pełnoziarnistym pieczywie lub lekko podpieczonym chlebie tostowym
20 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1 dojrzałe awokado,
1 łyżeczka soku z cytryny,
1 łyżka oliwy,
5 jajek ugotowanych na twardo,
2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
2 – 3 łyżki kaparów,
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
Pasta jajeczna z awokado i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Awokado umyć, obrać, przekroić na pół, usunąć pestkę. Pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do pojemnika, skropić sokiem z cytryny, dodać oliwę i rozgnieść widelcem lub blenderem na jednolitą papkę. Dodać posiekane w kostkę jajka, kapary i natkę pietruszki. Przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać.
Komentarze