Pasta jajeczna z awokado i kaparami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pasty kanapkowe nigdy się nie nudzą. Jest to doskonałe urozmaicenie codziennych posiłków. Pasta z ugotowanych jajek i awokado z natką pietruszki oraz kaparami najlepiej smakuje na pełnoziarnistym pieczywie lub lekko podpieczonym chlebie tostowym

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado,
    1 łyżeczka soku z cytryny,
    1 łyżka oliwy,
    5 jajek ugotowanych na twardo,
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
    2 – 3 łyżki kaparów,
    sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

Pasta jajeczna z awokado i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado umyć, obrać, przekroić na pół, usunąć pestkę. Pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do pojemnika, skropić sokiem z cytryny, dodać oliwę i rozgnieść widelcem lub blenderem na jednolitą papkę. Dodać posiekane w kostkę jajka, kapary i natkę pietruszki. Przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem, wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy