Pasta do pieczywa z jajek i wędzonej makreli

  • wyświetlono: 630 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Smaczna i prosta w przygotowaniu pasta śniadaniowa składająca się z jajek i wędzonej makreli z dodatkami. Zapraszam

WIN_20170302_191418 (2)
  • 30min

Składniki

2 jajka ugotowane na twardo
pół średniej makreli wędzonej
2 łyżki majonezu
1 łyżka szczypiorku pokrojonego
szczypta soli i pieprzu
pół łyżeczki kurkumy

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta do pieczywa z jajek i wędzonej makreli

  • 1. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w drobną kostkę. Przekładamy do miseczki. Oddzielamy mięso ryby od ości. Dokładnie sprawdzamy czy nie ma ości i rwiemy w palcach na małe cząstki. Dodajemy do jajek. Mieszamy i dodajemy szczypiorek, sól, pieprz i kurkumę, mieszamy. Na koniec dodajemy majonez i mieszamy razem. Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzu

Komentarze

Podobne przepisy

Tradycyjna pasta z makreli

Dodane przez: szpileczka

Tradycyjna pasta z wędzonej makreli

Taką pastę robię najczęściej.

Pasta z kurczaka do pieczywa

Dodane przez: Aneta_77

Pasta z kurczaka do pieczywa

Smaczna pasta do pieczywa, dobry...

chleb z pastą

Dodane przez: Babcia Tereska

PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI

Pyszna pasta z ryby wędzonej, do...

image-24bf43d

Dodane przez: EsmeraldaZeSmakiem

Pasta z tuńczykiem i oliwkami (do pieczywa)

Prosta, szybka i bardzo smaczna...

Pasta z wędzonej makreli

Dodane przez: Beata07

Pasta z wędzonej makreli

Pyszna pasta z makreli

Pasta z makreli wędzonej

Dodane przez: Ela Ślązak

Pasta z makreli wędzonej z jajkiem i ogórkiem

Idealna pasta na śniadanie lub...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE