Parowane ciasto czekoladowe z malinami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Kocham czekoladę….kocham maliny…. Jadąc więc do moich przyjaciół na przywitanie Małego Obywatela , postanowiłam upiec – raczej uparować ciasto czekoladowe z malinami. Ciasto jest obłędnie pyszne, wilgotne, mocno czekoladowe . A maliny są dopełnieniem całego ciacha .

  • 20 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 4 jajka
    50 g mlecznej czekolady
    75 g gorzkiej czekolady
    100 g mąki
    100 g cukru
    125 g margaryny

    200 g malin

    Parowar,
    miska do gotowania ryżu

Parowane ciasto czekoladowe z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Miskę do gotowania ryżu wyłóż folią aluminiową
    2. Białka ubij na sztywną pianę
    3. Czekolady rozpuść. Dodaj margarynę i zmiksuj. Cały czas miksując dodawaj po jednym jajku
    4. Do masy dodaj mąkę i cukier- wymieszaj. Dodaj partiami pianę z białek. wymieszaj
    5. Ciasto wylej do miski i ułóż na nim maliny obsypane mąką. Całość przykryj folią aluminiową. Gotuj w parowarze 50 min

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy