Panierowany zawijaniec

0 (0 ocen)

Zawijaniec pełen dobroci, który idealnie komponuje się z talarkami i surówką.

Składniki:

  • plastry schabu
    boczek wędzony
    por
    ser zółty
    sól
    pieprz
    vegeta
    bułka tarta
    olej
    jajka
    mąka

Panierowany zawijaniec - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab myjemy osuszamy i rozbijamy na bardzo cieniutkie plasterki, wręcz przeźroczyste. Doprawiamy z obu stron pieprzem, solą i vegetą. Na środku schabu, układamy pokrojony w cienkie plasterki por, w kostkę pokrojony boczek i tarty ser. Zawijamy dokładnie, formujemy w dłoniach idealny kształt kulki i obtaczamy najpierw w mące, jajku a później w bułce tartej. Uformowane zawijańce wkładamy do lodówki na 2h aby mięso się nie rozwalało. Pieczemy na bardzo głębokim oleju do zarumieniania się panierki około 5-7 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy