Dodatkowo:
powidła śliwkowe
250 g orzechów włoskich
Sposób przygotowania przepisu:
Pani Walewska
1.
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i otrzymaną masę podzielić na dwie części. Pierwszą część wyłożyć na dużą blachę ( u mnie 24x36), posmarować powidłami i piec 25 min w 170*C.
2.
Drugą część posmarować powidłami i bezą z białek pozostałych od ciasta (beza: białka ubijamy na puch ze szczyptą soli i 1/2 szklanki cukru pudru) oraz posypać pokrojonymi orzechami włoskimi. Piec 25 min.
3.
Z pół litra mleka odlać 1/2 szklanki i rozrobić w niej żółtka i mąkę. Resztę mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i dodać rozrobioną mąkę. Po ostudzeniu dodać margarynę. Otrzymanym kremem posmarować pierwszą część ciasta i przykryć warstwą z orzechami. Można udekorować polewą czekoladową. Smacznego ! :)
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze