Pałeczki w sosie koperkowo - musztardowym

0 (0 ocen)

  • 40 min

Danie dla smakoszy lubiących koperek.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 pałeczki drobiowe
    duży pęczek koperku
    1,5 łyżki ostrej musztardy
    1 kostka rosołowa warzywna
    1 cebula
    3 łyżki śmietany 18%
    1 żółtko
    sól
    pieprz
    Vegeta
    2 liście laurowe

Pałeczki w sosie koperkowo - musztardowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wkładamy pałeczki , posiekany na drobno koperek, pokrojoną w kostkę cebulę. Z kostki rosołowej warzywnej robimy wywar i zalewamy nim mięso i resztę składników. Dodajemy musztardę , liście laurowe i wszystko razem gotujemy.
  • 2. Gdy mięso będzie ugotowane dodajemy do wywaru śmietanę rozmieszaną z żółtkiem . Całość doprawiamy do smaku. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy