Schab w koperkowo śmietanowym sosie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolejna pyszna propozycja na odmienienie zwykłych kotletów schabowych, schab przygotowany w takim sosie smakuje rewelacyjnie. Polecam na szybki mięsny obiad, który przygotowuje się w jednym naczyniu i jest bardzo prosty z łatwo dostępnych składników.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe
    mąka do obtoczenia
    pieprz kolorowy
    sól himalajska
    4 łyżeczki śmietany 18%
    koperek świeży lub suszony
    kostka mięsna
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Schab w koperkowo śmietanowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety umyć a następnie osuszyć za pomocą ręcznika papierowego, delikatnie rozbić na cienkie płaty. Oprószyć pieprzem oraz solą, na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, opanierować w mące a następnie przełożyć na patelnie i obsmażyć z dwóch stron na złoty kolor.
  • 2. Do obsmażonego mięsa wlać około 2 szklanki wody, dodać kostkę mięsną oraz posiekany koperek bardzo drobno lub łyżeczkę suszonego. Mięso dusić pod przykryciem około godziny, aż będzie mięciutkie na małym ogniu.
  • 3. Śmietanę wymieszać z odrobiną zimnej wody, dokładnie wymieszać, wlać do mięsa i pogotować jeszcze 2-3 minuty. Życzę smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować