Omlet ze szparagami i boczkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Wymarzone niedzielne śniadanie w sezonie na szparagi.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 duże jaja
    5 cienkich plastrów wędzonego boczku
    5 szparagów
    1 łyżeczka mąki
    2 łyżki słodkiej śmietanki lub mleka
    sól i pieprz

Omlet ze szparagami i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi ugotować al'dente.Boczek pokroić na kawałki podsmażyć na złoto na suchej patelni. Jajka roztrzepać z mlekiem i mąką, wylać na patelnię z boczkiem, na wierzchu ułożyć szparagi. Omlet przykryć pokrywką i smażyć aż się zetnie. Smacznego!

Porady

Należy uważać z solą, gdyż wędzony boczek może być słony.

Komentarze

Podobne przepisy