Ogórki małosolne

  • wyświetlono: 686 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Najlepsze z pierwszych gruntowych ogóreczków!

Henryka
  • 72min

Składniki

1 kg ogórków gruntowych
1 pęczek koperku
1 główka czosnku
1 średnia łyżka soli na 1 l wody

Sposób przygotowania przepisu:

Ogórki małosolne

  • ogórki  małosolne1. Ogórki umyć, poodcinać końcówki. Na ok. 1 godz. włożyć do zimnej wody. Następnie ułożyć w naczyniu przekładając koperkiem i nieobranym młodym czosnkiem. Zalać gorącą wodą z solą. Przykryć. Po 3 dniach... SMACZNEGO!

Porady

Do tych ogórków nie dodaję żadnych dodatkowych przypraw.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniadania_dla_urodysezonowe_przysmakimama_mnie_nauczyla

Komentarze

Podobne przepisy

Ogórki koreczki

Dodane przez: RedakcjaPP

Ogórki koreczki

Z zawodu jestem nauczycielką matematyki...

Faszerowane ogórki

Dodane przez: JustKuchcik

Faszerowane ogórki

Potrawa niewątpliwie pobudza kubki...

Ogórki faszerowane

Dodane przez: RedakcjaPP

Ogórki faszerowane

Przepisów mam mnóstwo, bo lubię...

image-1rtxirc

Dodane przez: IlonaJ

Ogórki "krokodylki"

Smakują wyśmienicie

image-01ex2kx

Dodane przez: k_marysia

Ziołowy twarożek z ogórkiem małosolnym

Bardzo aromatyczny z chrupiącym...

image-195wswh

Dodane przez: Teresa Balcerowska

Ogórki koreczki

Bardzo dobre do dań z mięs.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE