Ogórki małosolne

  • wyświetlono: 390 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Świetny dodatek do obiadu

1dd
  • 15 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

2 kg ogórków gruntowych,
koper,
chrzan,
liście chrzanu,
6 ząbków czosnku,
2 litry wody,
2 łyżki soli,
3 liście wiśni.

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Ogórki małosolne

  • 1. Wodę zagotować z solą i odstawić do ostudzenia. Ogórki dokładnie umyć i wysuszyć. Na dnie dużego słoja wyłożyć warstwę kopru, czosnku, chrzanu, liści wiśni, układać ogórki, następnie warstwa przypraw a potem znowu ogórki. Ogórki zalewam letnią lub chłodną zalewą, zakręcam słoik i odstawić w ciemne miejsce. Ogórki po trzech dniach nadają się do jedzenia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Ogórki małosolne
 

Komentarze

Podobne przepisy

ogórki małosolne na sucho

Dodane przez: majka190382

OGÓRKI MAŁOSOLNE NA SUCHO

Nie zawsze jest gdzie zrobić ogórki...

Małosolne

Dodane przez: rzelkazag

Ogórki małosolne

Sezon na ogórki trwa w najlepsze,...

image-0k5wrqy

Dodane przez: Apetyczna babeczka

Ogórki małosolne

Sezonowe, pyszne ogórki małosolne!

ogórki

Dodane przez: angelika84

OGÓRKI MAŁOSOLNE

Domowe pyszne ogórki.

Ogórki małosolne "na sucho"

Dodane przez: rena123

Ogórki małosolne "na sucho"

Na taki sposób przygotowania ogórków...

image-0cihwl6

Dodane przez: KuchniaPoli

Ogórki małosolne

Ogórki małosolne to wspaniała przekąska...