Naleśnikowe torciki z pieczarkami i cebulą

0 (0 ocen)

Ciszą oko i smakują :)

Składniki:

  • na 6 potrójnych torcików:
    naleśniki:
    1 i 1/2 szklanki mleka
    1 szklanka mąki pszennej
    1 jajko
    1 łyżeczka curry
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    szczypta soli i pieprzu
    farsz:
    250 g pieczarek
    1 duża cebula
    1/2 łyżeczki chili
    sól , pieprz

Naleśnikowe torciki z pieczarkami i cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz 1. Pieczarki oczyszczamy , kroimy w plasterki ( jeśli mamy duże pieczarki to w pół plasterki) cebulę obieramy kroimy w kosteczkę.
    Smażymy na odrobinie oleju , doprawiamy chili , pieprzem i solą.
  • naleśniki 2. Składniki na ciasto miksujemy razem , smażymy malutkie naleśniki po parę sekund z każdej strony ( ja użyłam specjalnej patelni , jeśli takiej nie posiadamy możemy użyć foremek do smażenia)
  • 3. Na każdy naleśnik kładziemy farsz- czynność powtarzamy , górę przykrywamy ostatnim placuszkiem. ( naleśnik - farsz , naleśnik farsz , naleśnik)

Porady

Naleśniki pobajemy z barszczem czerwonym do picia. Jeśli wolimy łagodny farsz omińmy chili.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy