Sakiewki naleśnikowe z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jeżeli mamy dość zwykłych naleśników, przygotujmy je w innej odsłonie. Sakiewki możemy przygotować z różnymi nadzieniami.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Naleśniki:
    jajka - 2 szt
    mąka - 2 szkl
    woda - 1 szkl
    mleko - 1 szt
    sól szczypta
    tłuszcz do smażenia
    Farsz:
    cebula - 1 szt
    sól i pieprz
    listek laurowy - 1 szt
    pieczarki - 600 g
    masło - 1 łyżka
    Dodatkowo:
    natka pietruszki
    łodyżki kopru do związania sakiewek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sakiewki Naleśniki

Sakiewki naleśnikowe z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Naleśniki:
    Do miski wsypać mąkę, dodać jajka i pozostałe składniki, zmiksować.
    Smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni, na rumiano z każdej strony.
  • 2. Farsz:
    Pieczarki oczyścić, opłukać, osączyć na sicie, pokroić.
    Cebulę obrać, pokroić, przesmażyć na maśle, dodać pokrojone pieczarki, listek laurowy, posypać pieprzem i solą, smażyć do odparowania płynu,
  • 3. Porcję pieczarek nakładać, na środek każdego naleśnika, formować sakiewki, związać cienkimi łodyżkami koperku.
    Podawać zaraz po przygotowaniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować