Mortadella z ricottą

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Mortadela jest rodzajem włoskiej kiełbasy. Kojarzy mi się z dzieciństwem i może być podstawą fajnej przystawki.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mortadela: 250 gramów
    - ricotta: 100 gramów
    - listki bazylii: 10 sztuk
    - pieprz kolorowy mielony: 1 łyżeczka
    - cytryna do dekoracki: 0.5 sztuki

Mortadella z ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mortadelę pokroić w cienkie plasterki.
  • 2. Na każdy plasterek nałożyć trochę sera, posypać pieprzem i położyć listek bazylii. Zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką.
  • 3. Ruloniki podsmażyć (najlepiej bez tłuszczu) lub ogrilować.
  • 4. Udekorować listkami bazylii i cytryną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy