Pasta kurkowa z ricottą

  • wyświetlono: 44 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pasta idealnie pasuje do grzanek i małych kanapek lub jako dodatek np. do pieczonych ziemniaków. Idealnie sprawdzi się też podany na krakersach w formie przystawki.

ja
  • 1 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

300 g kurek,
1 mała cebula,
1 ząbek czosnku
2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
2 łyżki oliwy,
¼ łyżeczki soli,
¼ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu,
250 g ricotty.

Sposób przygotowania przepisu:

Pasta kurkowa z ricottą

  • 1. Kurki oczyścić, opłukać i pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać, drobno posiekać. Ząbek czosnku obrać i też drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę.
  • 2. Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę. Dodać czosnek i grzyby, smażyć przez około 10 minut, aż grzyby zmiękną. Doprawić solą i pieprzem, odstawić do przestudzenia.
  • 3. Ostudzone grzyby wymieszać z ricottą i natką pietruszki, schłodzić.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

serprzystawkacebulaczosneknatka pietruszkikurkikolacjaimprezaricottapasta do chlebasmarowidło do chlebasezon na kurkisezon na grzybyjesień na talerzuStary Zeszyt

Komentarze

Podobne przepisy

Pomidorowa pasta z makreli

Dodane przez: mysza75

Pomidorowa pasta z makreli

Pastę zrobiłam i długo nie poleżała....

Pasta jajeczna z korniszonem

Dodane przez: JustKuchcik

Pasta jajeczna z korniszonem

Popularna pasta jajeczna z dodatkiem...

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Dodane przez: JulkaTomeczek

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą

Doskonała pasta na kanapki

Pasta z awokado

Dodane przez: joanna30

Pasta z awokado i orzechów

Pyszna, zdrowa, idealna z chrupiącą...

pasta z wątróbki drobiowej

Dodane przez: Elwira

Pasta z wątróbki drobiowej

Prosta do przygotowania i bardzo...

Tradycyjna pasta z makreli

Dodane przez: szpileczka

Tradycyjna pasta z wędzonej makreli

Taką pastę robię najczęściej.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE