Młoda kapusta z agrestem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Przepis na ta kapustę przywiozła moja mama z Niemiec. W południowych rejonach kraju naszych sąsiadów ten przepis jest bardzo popularny. Połączenie kwaśnego agrestu z młoda kapusta i wiosennym koperkiem jest może nieco dziwne ale doprawdy wyborne.

  • 20 min

Składniki:

  • duża główka młodej kapusty
    pęczek koperku
    2 łyżki masła
    2 szklanki agrestu
    sól, czarny pieprz

Młoda kapusta z agrestem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę myjemy i drobno szatkujemy. W dużym garnku rozgrzewamy masło i przesmażamy kapustę wraz z posiekanym koperkiem.
    Agrest myjemy i obieramy z szypułek. Dodajemy do kapusty i przesmażamy jeszcze kilka minut od czasu do czasu mieszając. Podlewamy niewielka ilością wody (opcjonalnie bulionu) i gotujemy aż kapusta zmięknie. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy