Miodowe babeczki bezglutenowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Dla każdego

  • 60 min

Składniki:

  • 4 jaja
    3/4 szkl cukru
    1 szkl mąki ziemniaczanej
    3 łyżki mąki kukurydzianej
    2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
    1 szkl oleju
    1 łyżka miodu naturalnego
    2 łyzki wiórek kokosowych

Miodowe babeczki bezglutenowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka oddzielic, ubić z cukrem, dodać żółtka i wymieszać.Dodać obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Wymieszać dokłądnie, dodać olej, bardzo powoli. Na koniec dodać miód i wiórki, dokłądnie wymieszać na miskich obrotach miksera.
    Foremki na babeczki wypełnic do 3/4 wysokości, piec 30 min w 160st.

Porady

Z podanego ciastka wychodzi również znakomita babka piaskowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy