Malinowa z kluskami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moja rodzina lubi dobrze zjeść, ja przy gotowaniu wspaniale się relaksuję.

Składniki:

  • ● 30 dag malin
    ● duży jogurt naturalny
    ● 8 łyżek kwaśnej śmietany
    ● 3/4 szkl. mleka
    ● 2 łyżki cukru pudru
    ● łyżeczka miodu
    ● łyżeczka suszonej mięty.
    Ciasto: 10 dag twarogu
    ● czerstwa bułka
    ● 1/2 szkl. mleka
    ● łyżeczka cukru waniliowego
    ● 3 łyżki mąki
    ● jajko

Malinowa z kluskami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę kroimy, zalewamy
    wodą. Gdy zmięknie, dodajemy
    pozostałe składniki. Wyrabiamy
    ciasto. Gotujemy
    2 litry wody. Z ciasta dwoma
    łyżkami formujemy łezki
    i wkładamy na wrzątek. Gdy
    wypłyną, wyjmujemy i przelewamy
    zimną wodą.
  • 2. Maliny miksujemy (kilka
    zostawiamy), mieszamy z jogurtem,
    śmietaną i mlekiem.
    Dodajemy miętę, miód i cukier.
    Schładzamy. Zupę podajemy
    z kluskami i malinami.

Notka redakcyjna

PPWS_03-2010

Komentarze

Podobne przepisy