Makaronowe muszle z kurkami i kurczakiem

0 (0 ocen)

Pyszne zarówno na obiad, na kolację lub jako przystawka na spotkanie z przyjaciółmi.

Składniki:

  • 300 g makaronu muszle


    Farsz:

    100 g kurek

    1 pierś z kurczaka

    1/2 cebulki

    100 g startego sera żółtego

    2 łyżki siekanej natki pietruszki

    sól

    pieprz

    szczypta tymianku

    olej i masło do smażenia

Makaronowe muszle z kurkami i kurczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w małe kawałki. Oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na niewielkiej ilości oleju.

    Kurki dokładnie oczyścić, pokroić i usmażyć wraz z cebulką na łyżce masła. Pod koniec przyprawić do smaku.

    Kurczaka, kurki, starty żółty ser i natkę pietruszki wymieszać.

    Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.

    Muszle napełniać farszem, ułożyć na półmisku i podgrzać ok 1 minutę w mikrofali. Można oprószyć świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

    Podawać ciepłe, choć na zimno też dobrze smakują ;)

Komentarze

Podobne przepisy