Tak przygotowane muszle smakują wyśmienicie. Są kremowe, delikatne i pachną lasem. Nie trzeba zjeść mięsa na obiad, aby się pysznie najeść.
Przepis na 2 porcje
Muszle makaronowe faszerowane kurkami i ricottą zapieczone w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Muszle makaronowe ugotuj wg przepisu na opakowaniu.
Kurki opłucz. Większe pokrój na pół. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na patelni rozpuść masło, zeszklij cebulę. Dodaj kurki. Smaż razem do miękkości kurek. Cała woda z grzybów powinna odparować.
2.Grzyby wystudź. Gdy wystygną połącz je ze śmietaną, serkiem i natką. Dopraw do smaku.
3.Przygotowanym nadzieniem napełnij muszle. Muszle ułóż w naczyniu żaroodpornym.
4.Śmietanę podgrzej na patelni i dopraw solą i pieprzem.
5.Polej nią napełnione muszle. Wierzch muszli posyp startym serem. Zapiekaj razem około 10-15 minut w 180 stopniach.
Komentarze