Łosoś grillowany z masłem cytrynowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jest to jeden z tych obiadów, które zrobisz w niecałe 30 minut. Co więcej - jest bardzo smaczny i zdrowy.

  • 30 min

Składniki:

  • 60 dag fileta z łososia
    sok z jednej cytryny
    skórka otarta z jednej cytryny
    sól
    pieprz
    3-4 łyżki masła

Łosoś grillowany z masłem cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia umyj i wysusz. Posól i popieprz.
  • 2. W rondelku rozpuść masło, dodaj sok z cytryny i skórkę cytrynową.
  • 3. Łososia smaż na patelni grillowej po ok. 6-8 minut z każdej strony. W czasie smażenia polewaj masłem cytrynowym.
  • 4. Podawaj z ulubionymi surówkami.

Porady

Jeśli masz filet ze skórą, odetnij ją ostrym nożem.

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (147 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Grillowany łosoś w lubczyku z talarkami ziemniaczanymi