leczo z parówkami i pęczakiem

0 (0 ocen)

Leczo przygotowuję za każdym razem inaczej- z tego co mam w lodówce.

Składniki:

  • mała cukinia
    papryka czerwona
    papryka żółta
    cebula
    mała główka kapusty
    szklanka kaszy pęczak
    3 parówki
    1,5 l wody
    3 duże pomidory
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz, czosnek granulowany, vegeta

Leczo z parówkami i pęczakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa myjemy. Kapustę i cebulę szatkujemy. Wkładamy do wysokiego garnka zalewamy wodą i przyprawami. Gotujemy ok 20 minut.
  • 2. Cukinię i paprykę, pomidory kroimy w dosyć sporą kostkę. Dorzucamy do garnka. Gotujemy następne 20 minut.
  • 3. Dodajemy kaszę i pokrojone w talarki parówki. Doprawiamy koncentratem. Gotujemy kwadrans.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy