Szybki a zarazem pyszny obiad dla całej rodziny !!!
1 godz. 10 min
Składniki:
800 g kapusty kiszonej
300 g makaronu "łazanki" (ja użyłam kolanka)
2 duże cebule
300 g kiełbasy
2 liście laurowe
5 ziarenek ziela angielskiego
papryka słodka, ostra, pieprz czarny, ziołowy, sól do smaku
olej do smażenia
1.Kapustę pokroić, włożyć do garnka i zalać wodą, dodać liście laurowe,ziele angielskie i gotować od czasu do czasu mieszając i dolewając wodę ok. 50 min BEZ PRZYKRYCIA, aby nie była gorzka.
W między czasie ugotować makaron według przepisu podanego na opakowaniu.
Następnie cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucić cebulę, zrumienić na złoty kolor, a następnie dodać kiełbasę i lekko podsmażyć. Całość dodać do ugotowanej kapusty, doprawić do smaku. Na końcu dodać makaron i dokładnie wymieszać.
Komentarze