Łazanki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Szybki a zarazem pyszny obiad dla całej rodziny !!!

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 800 g kapusty kiszonej
    300 g makaronu "łazanki" (ja użyłam kolanka)
    2 duże cebule
    300 g kiełbasy
    2 liście laurowe
    5 ziarenek ziela angielskiego
    papryka słodka, ostra, pieprz czarny, ziołowy, sól do smaku
    olej do smażenia

Łazanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pokroić, włożyć do garnka i zalać wodą, dodać liście laurowe,ziele angielskie i gotować od czasu do czasu mieszając i dolewając wodę ok. 50 min BEZ PRZYKRYCIA, aby nie była gorzka.
    W między czasie ugotować makaron według przepisu podanego na opakowaniu.
    Następnie cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucić cebulę, zrumienić na złoty kolor, a następnie dodać kiełbasę i lekko podsmażyć. Całość dodać do ugotowanej kapusty, doprawić do smaku. Na końcu dodać makaron i dokładnie wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy