1.Kapustę zalewamy wodą. Dodajemy kilka ziaren ziela ang. i kilka liści laurowych. Gotujemy ok. 45 min. Odcedzamy kapustę z wody po czym spowrotem zalewamy ją wodą i gotujemy aż kapusta będzie miękka. Można (ale nie trzeba) posolić kapustę wg. uznania.
2.Mięso doprawiamy solą, pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Cebulkę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju. Pod koniec podsmażania dodajemy pozostałe ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Dodajemy do cebuli i czosnku mięso. Smażymy na średnim ogniu.
3.Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg. czasu podanego na opakowaniu. Odcedzamy kapustę. Dodajemy do niej podsmażone na patelce mięso oraz ugotowany makaron. Doprawiamy pieprzem, solą, majerankiem oraz przyprawą maggi czy też wegetą. Całość można chwilkę poddusić na małym ogniu.
Porady
Podczas doprawiania mięsa możemy dodać odrobinę przyprawy do mięsa mielonego, nie jest to bowiem konieczne.
Komentarze