Kurczak w sosie meksykańskim

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pikantne danie

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z kurczaka: 2 sztuki
    - ryż (woreczki!): 2 opakowania
    - pomidory (krojone): 1 puszka
    - fasola czerwona: 1 puszka
    - papryczka chilli (czerwona): 1 sztuka
    - oliwa z oliwek: 2 łyżki
    - czosnek: 2 ząbki
    - cebula: 1 sztuka
    - dymka (posiekana w poprzek): 1 sztuka

Kurczak w sosie meksykańskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka kroimy w większe pasy.
  • 2. Cebulę kroimy w kostkę i czosnek przeciśnięty przez praskę podsmażamy 2 minuty na łyżce oliwy z oliwek,
  • 3. Dodajemy pokrojonego kurczaka i dalej smażymy około 3 minut przewracając co jakiś czas by kurczak za bardzo się nie zrumienił!
  • 4. Dodajemy pomidory, fasolę, papryczkę chili, sól, pieprz. Wszystko dusimy ok 10 minut, podajemy z ryżem i zdobimy dymką pociętą w poprzeczne plastry ( jak kiełbasę).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy