Kurczak curry z grilla

0 (0 ocen)

Nieco inny smak kurczaka z grilla. Miła odmiana kurczaka z rusztu

Składniki:


  • 4 pałki z kurczaka
    curry w proszku
    sól
    pieprz
    vegeta
    majeranek
    czosnek w proszku
    ostra mielona papryka

Kurczak curry z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka umyć, włożyć do garnka i zalać wodą. Doprawić solą, pieprzem i vegetą. Można również wsypać przyprawy, w których później mięso będzie się marynować. Całość zagotować i gotować około 20 minut. Mięso wyjąć z wywaru (wywar można wykorzystać do zupy). Wszystkie przyprawy wymieszać, kurczaka umieścić w misce i posypać mieszanką przypraw. odstawić na chwilę, by mięso się dobrze przyprawiło. Na rozgrzany ruszt włożyć kurczaka i grillować, aż mięso będzie całkowicie miękkie, a skórka chrupiąca.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy