Kurczak z grilla

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Dania z kurczaka smakują praktycznie wszystkim. Drób jest bardzo smacznym mięsem, nietłustym o delikatnym smaku, nie wymaga on specjalnych zdolności kulinarnych, żeby przygotować z niego smaczny obiad. U nas potrawy z kurczaka pojawiają się naprawdę często i jak do tej pory nam się nie znudził, bo przygotowuję go na wiele sposobów.

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 uda z kurczaka
    sos teriyaki - 3 łyżki
    słodka papryka w proszku - 1/2 łyżeczki
    ostra papryka w proszku - 1/3 łyżeczki
    majeranek - 1/2 łyżeczki
    sól, pieprz
    1 ząbek czosnku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Kurczak z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek przeciskam przez praskę, a następnie rozcieram z przyprawami i łączę z sosem teriyaki. W tak przygotowanej marynacie maczam mięso z 2 udek z kurczaka przez minimum 30 minut. Wcześniej mięso odkrawam od kości.
  • 2. Grill rozgrzewamy do maximum. Po czasie nagrzewania wkładamy mięso, przykrywamy i po 10 minutach mięso jest już gotowe do zjedzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Sos teriyaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować