Królik:)

0 (0 ocen)

  • 30 min

Królik:)

  • 30 min

Składniki:

  • - gotowy spód biszkoptowy
    - bita śmietana w sprayu
    - 1 szklanka białych wiórek kokosowych
    - dżem o dowolnym smaku
    - opakowanie słodkich kolorowych kamyczków
    - 1 szklanka pomarańczowych wiórek kokosowych

Królik:) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Królik:) 1. Biszkopt przekrój wzdłuż na dwie równe połówki. Wytnij z tego pasek o szerokości 1 cm, będą to uszy królika. Jedną połówkę ciasta posmaruj dżemem i na wierzch połóż drugą, w ten sposób utworzymy ciało naszego królika. Połóż ciasto w pozycji pionowej, tak by płaska krawędź znajdowała się na tacy.
  • 2. Na jednym z końców zrób małe wcięcie. Powinno znajdować się ono w odległości około 1/3 od końca długości ciasta. Wytnij niewielki trójkąt. W ten sposób utworzymy ciało i głowę królika. Wycięty trójkąt przymocuj do końca ciała naszego królika, będzie to jego ogon.
  • 3. Całe ciało królika pokryj schłodzoną bitą śmietaną. Zaokrąglij boki. Całość posyp białymi wiórkami kokosowymi.
  • 4. Z odciętych pasków biszkoptowych zrób uszy królika. Używając kamyczków zrób oczy i nosek królika.Posyp pomarańczowymi wiórkami kokosowymi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Tort królik

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tort królik

Elisa Ciekawy tort na Wielkanoc. Można zaskoczyć nim gości. 2 godz.