Krokiety z pieczarkami i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki ciasta zmiksować, odstawić na 15 minut, aby odpoczęło ciasto, a następnie usmażyć cienkie naleśniki na suchej patelni.
Pieczarki umyć, pokroić w cienkie plasterki i udusić na maśle z dodatkiem soli i pieprzu,aż całkiem wyparuje wodą, którą puściły pieczarki.
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Na każdy naleśnik nałożyć po łyżce pieczarek, posypać serem i dać trochę kiełków, a następnie zwinąć w rulon zaginając boki do środka.
Obtoczyć w roztrzepanym jajku I bułce tartej, smażyć na oleju ze wszystkich stron.
Porady
Im cieńsze naleśniki tym lepiej się zwijają i nie pękają.
Bardzo ważnym czynnikiem jest to, że ciasto musi odstać 15 minut, aby odpoczęło.
Komentarze