Krokiety z farszem pieczarkowym i kiełbaską

0 (0 ocen)

Nieco bardziej pożywne krokiety.

Składniki:

  • Ciasto:
    2 szklanki mąki
    1 szklanka mleka
    1 szklanka wody
    2 jajka
    szczypta soli
    zielona pietruszka
    Farsz:
    500 g pieczarek
    2 cebule
    200 g startego sera
    2 parówki lub inne kiełbaski
    zielona pietruszka
    przyprawa uniwersalna
    sól, pieprz
    Panierka:
    mąka
    jajko
    bułka tarta

Krokiety z farszem pieczarkowym i kiełbaską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażymy na złoty kolor 1. Składniki na ciasto wymieszać ze sobą. Smażyć naleśniki z obu stron na złoty kolor.
  • 2. Cebulę pokroić drobno i zeszklić na łyżce oleju. Pieczarki i kiełbasę pokroić na małe kawałki i dodać do cebuli. przyprawić solą, pieprzem i przyprawa uniwersalna. Wszystko razem smażymy.
    Jak będzie już gotowe, wymieszać z serem i pietruszką.
  • 3. Na każdy naleśnik nakładać łyżkę farszu i zawijać. Najpierw brzegi do środka i całe w rulonik. Obtaczać krokiety w mące, roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej i smażyć na patelni do zarumienienia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy