Krokiety do barszczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz: Kapustę ugotować w dwóch wodach aby nie była za kwaśna.Następnie odsączyć wode i pokroić.Pieczarki umyć pokroić w kostkę poddusić. Cebulę pokroić w kostkę.Odsączyć wodę od pieczarek i dalej dusić na margarynie razem z cebulą.Przyprawić do smaku i dodac do kapusty. Rosołek rozpuścić w 1/4 szkl w ciepłej wody i wlać do farszu, doprawić do smaku.
Naleśniki:Z podanych składników zrobić ciasto odpowiednie dla naleśników.Mąki dodać według uznania tak ,aby masa nie była zbyt gęsta. Smażyć na oleju z obu stron. Usmażone naleśniki napełniać farszem i zawijać w rulony.Naleśniki przekroić na pół i obtaczać w jajku nasępnie w bułce tartej.Smażyć krokiety na oleju.Podawać z barszczem.
Komentarze