Krokiety do barszczu

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Robiłam je ostatnio dla gośći.

  • 3 godz.

Składniki:

  • Farsz:1kg kapusty kwaszonej
    1kg pieczarek
    1cebula
    1rosołek grzybowy
    1łyzka margaryny
    sól,pieprz,kucharek
    Naleśniki:1jajko
    1łyżeczka sody
    1płaska łyżka cukru
    1l mleka
    3/4szkl wody gazowanej
    mąka
    1łyżeczka soli
    olej do smażenia
    Panierka:4jajka
    odrobinę mąki
    kucharek
    bułka tarta

Krokiety do barszczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: Kapustę ugotować w dwóch wodach aby nie była za kwaśna.Następnie odsączyć wode i pokroić.Pieczarki umyć pokroić w kostkę poddusić. Cebulę pokroić w kostkę.Odsączyć wodę od pieczarek i dalej dusić na margarynie razem z cebulą.Przyprawić do smaku i dodac do kapusty. Rosołek rozpuścić w 1/4 szkl w ciepłej wody i wlać do farszu, doprawić do smaku.
    Naleśniki:Z podanych składników zrobić ciasto odpowiednie dla naleśników.Mąki dodać według uznania tak ,aby masa nie była zbyt gęsta. Smażyć na oleju z obu stron. Usmażone naleśniki napełniać farszem i zawijać w rulony.Naleśniki przekroić na pół i obtaczać w jajku nasępnie w bułce tartej.Smażyć krokiety na oleju.Podawać z barszczem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy