Mięsne rożki do barszczu

4.5 (196 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Zamiast smażyć naleśniki, mięsem napełniłam waflowe rożki.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Składniki na 12 sztuk:

    12 rożków waflowych
    250 g fileta z kurczaka
    250 g mięsa drobiowego z rosołu
    200 g pieczarek
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    Sól, pieprz do smaku
    Tłuszcz do smażenia- olej rzepakowy

    Dodatkowo do panierowania:
    2 jajka
    Bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Mięsne rożki do barszczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na łyżce oleju podsmażamy posiekaną drobno cebulę, a następnie dorzucamy pokrojone pieczarki. Podsmażamy do momentu zredukowania nadmiaru wody z grzybów.
    Mięso drobiowe rosołowe oraz świeżą pierś kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Łączymy z przestudzonymi pieczarkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz pieczarkami. Farszem napełniamy waflowe rożki, a następnie panierujemy je w rozbełtanym jajku (z drobiną soli i pieprzu) i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy do barszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować