Mięsne rożki do barszczu

  • wyświetlono: 1036 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Zamiast smażyć naleśniki, mięsem napełniłam waflowe rożki.

Joanna Tokarz
  • 12 porcje
  • 45min
  • Średni

Składniki

Składniki na 12 sztuk:

12 rożków waflowych
250 g fileta z kurczaka
250 g mięsa drobiowego z rosołu
200 g pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
Sól, pieprz do smaku
Tłuszcz do smażenia- olej rzepakowy

Dodatkowo do panierowania:
2 jajka
Bułka tarta

Sposób przygotowania przepisu:

Mięsne rożki do barszczu

  • 1. Na łyżce oleju podsmażamy posiekaną drobno cebulę, a następnie dorzucamy pokrojone pieczarki. Podsmażamy do momentu zredukowania nadmiaru wody z grzybów.
    Mięso drobiowe rosołowe oraz świeżą pierś kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Łączymy z przestudzonymi pieczarkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz pieczarkami. Farszem napełniamy waflowe rożki, a następnie panierujemy je w rozbełtanym jajku (z drobiną soli i pieprzu) i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy do barszczu.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

rożkiprzekąskiobiadkrokietymięsnerożki waflowedo barszczuciepły posiłek

Komentarze

Podobne przepisy

Naleśnikowe rożki z sosem warzywno-mięsnym

Dodane przez: Richan

Naleśnikowe rożki z sosem warzywno-mięsnym

To danie wymyśliłem z nudów

Dodane przez: ElaWłoch27

Rożki

ta potrawa najlepiej smakuje z...

Dyniowe rożki

Dodane przez: Jaga85

Dyniowe rożki

Rożki te nadają się nie tylko...

Dodane przez: beatta

Rożki Binladena

Przepis dostalam od siostry ktora...

image-154tluc

Dodane przez: JulkaTomeczek

Kopytka z sosem mięsnym

Moja rodzinka je uwielbia i można...

Mięsna rolada

Dodane przez: AnetaJ

Mięsna rolada

550 Pyszna mięsna roladka, można...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE