Zamiast smażyć naleśniki, mięsem napełniłam waflowe rożki.
45 min
Więcej niż 10 osób
Średni
Składniki:
Składniki na 12 sztuk:
12 rożków waflowych
250 g fileta z kurczaka
250 g mięsa drobiowego z rosołu
200 g pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
Sól, pieprz do smaku
Tłuszcz do smażenia- olej rzepakowy
Mięsne rożki do barszczu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na łyżce oleju podsmażamy posiekaną drobno cebulę, a następnie dorzucamy pokrojone pieczarki. Podsmażamy do momentu zredukowania nadmiaru wody z grzybów.
Mięso drobiowe rosołowe oraz świeżą pierś kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Łączymy z przestudzonymi pieczarkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz pieczarkami. Farszem napełniamy waflowe rożki, a następnie panierujemy je w rozbełtanym jajku (z drobiną soli i pieprzu) i bułce tartej. Smażymy na złoty kolor z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy do barszczu.
Komentarze