Krem z grillowanego kalafiora

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Lekka zupa o wyrazm samku.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mały kalafior
    Marchew
    Pietruszka
    Kawałek selera
    łyżka masła śmietankowego
    3duże ziemniaki
    Dwa ząbki czosnku
    Sól pieprz koperek
    Łyżka ziaren słonecznika i dyni

Krem z grillowanego kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora myjemy. Czosnek obieramy kroimy na kawałki obkładamy kalafior.
    Zawijami w folię aluminową. Układamy na grillu, pieczemy na złoty kolor, od czasu do czasu przekręcając.
  • 2. Upieczonego kalafiora przekładamy do garnka.
    Obieramy warzywa ,dodajemy. Gotujemy ok 20minut
    Dodajemy masło i przyprawy. Blendujemy.
  • 3. Posypujemy koperkiem i ziarnami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy