krem serowy z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zupa powstała podczas "czyszczenia lodówki"

  • 30 min

Składniki:

  • 500 gram pieczarek
    1 marchewka
    kawałek selera
    2 serki topione grzybowe lub naturalne
    łyżka masła
    woda/bulion
    kostka grzybowa

Krem serowy z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i seler trzemy na dużych oczkach i podsmażamy na łyżce masła.Gdy będą miękkie dodajemy pokrojone pieczarki i kostkę grzybową.Gdy warzywa będą miękkie przekładamy do garnka i dodajemy serki topione.Gdy serki się rozpuszczą dolewamy wodę lub bulion do konsystencji jaka nam odpowiada(u mnie około 3 szklanek).Gdy zupa się zagotuje ściągamy z ognia i blendujemy.Wylewamy do miseczek i posypujemy zieloną pietruszką i grzankami

Porady

Można dodać grzanki,piertuszkę lub podawać bez dodatków

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy