Krem Rafaello

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pomysł na szybki deser na największych łasuchów. Pierwotnie miał to być zwykłym krem z białą czekoladą, ale w trakcie robienia zmieniłam zdanie i przygotowałam coś innego. Idealna propozycja dla prawdziwych sympatyków słodkości. Deser bardzo syty, zaspokoi najbardziej wymagających.

  • 60 min

Składniki:

  • 200 gr białej czekolady
    2,5 gr masła
    2 jajka
    100gr wiórków kokosowych
    250 ml kremówki

    do przystrojenia: truskawki, kakao i według pomysł....

Krem rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 150 g czekolady rozpuszczamy w wodnej kąpieli i studzimy.
  • 2. Dodajemy masło rozpuszczone i wszystko energicznie mieszamy na masę
  • 3. Do schłodzonej masy dodajemy żółtka.
  • 4. Ubijamy schłodzoną kremówkę, dodajemy do masy i mieszamy łyżką drewnianą.
  • 5. Następnie ubijamy białką i łączymy z kremem. Dodajemy wiórki, strata 2 paski 40 gram czekolady i mieszamy.
  • 6. Całość wkładamy do lodówki na około godzinę, można dłużej
  • 7. Wierzch przystrajamy truskawkami, kakao, czekoladą.
  • 8. Jedząc nie myślimy o kaloriach

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy