Krem rafaello z ciecierzycy

0 (0 ocen)

Krem idealnie pasujemy do pieczywa, herbatników, krakersów itp. Można go zajadać gdy mamy ochotę na coś słodkiego, a dodatkowo zdrowego:).

Składniki:

  • Składniki
    • 1 szklanka suchej ciecierzycy,
    • 1 tabliczka białej czekolady,
    • 1/3 szklanki wiórków kokosowych,
    • około 0,5 - 3/4 szklanki mleka w proszku (do smaku)
    • sól do gotowania,
    • cukier trzcinowy do smaku1-2 łyżki,
    • około 1/3 szklanki mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Krem

Krem rafaello z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • namoczenie 1. Ciecierzycę namaczamy (najlepiej na noc) .
  • odsączanie 2. . Następnego dnia gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ugotowaną ciecierzycę studzimy. Aby czynność przyspieszyć możemy przelać ciecierzycę zimną wodą. Przed użyciem odsączamy ją z wody.
  • przed miksowaniem 3. Tak przygotowaną przekładamy do malaksera. Dodajemy do niej wiórki kokosowe. Całość wstępnie miksujemy.
  • przygotowana czekolada 4. Między czasie czekoladę rozpuszczamy.
  • dodanie czekolady i mleka w proszku 5. . Do zmiksowanej ciecierzycy dodajemy rozpuszczoną czekoladę, cukier, mleko w proszku. Całość ponownie miksujemy. W trakcie miksowania wlewamy mleko. Jeśli chcemy uzyskać gęstszy krem dodajemy mleko w proszku, Jeśli rzadszy dodajemy jeszcze płynne. Gotowe. Krem miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Ciecierzyca Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować