Krem rafaello z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciecierzycę namaczamy (najlepiej na noc) .
2.. Następnego dnia gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ugotowaną ciecierzycę studzimy. Aby czynność przyspieszyć możemy przelać ciecierzycę zimną wodą. Przed użyciem odsączamy ją z wody.
3.Tak przygotowaną przekładamy do malaksera. Dodajemy do niej wiórki kokosowe. Całość wstępnie miksujemy.
4.Między czasie czekoladę rozpuszczamy.
5.. Do zmiksowanej ciecierzycy dodajemy rozpuszczoną czekoladę, cukier, mleko w proszku. Całość ponownie miksujemy. W trakcie miksowania wlewamy mleko. Jeśli chcemy uzyskać gęstszy krem dodajemy mleko w proszku, Jeśli rzadszy dodajemy jeszcze płynne. Gotowe. Krem miksujemy do uzyskania gładkiej masy.
Komentarze