Krem brokułowy z orzechami i cukinią

0 (0 ocen)

  • 30 min

Klasyczna zupa krem z brokułów w niecodziennym towarzystwie orzechów, cukini i cytryny. Zaskakuje smakiem i konsystencją. Jest syta i pożywna, idealna na jesienny obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • Brokuł 1 szt.
    Średnia cukinia 1 szt.
    Seler naciowy 3 gałązki
    Bulion drobiowy 1l
    Słodka śmietanka 12% 100ml
    Sól, pieprz
    Natka pietruszki do posypania
    Orzechy włoskie do posypania
    Plasterek cytryny 1 na porcje

Krem brokułowy z orzechami i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć. Brokuła podzielić na różyczki, cukinię i seler naciowy pokroić w kostkę. Warzywa zalać bulionem i gotować do miękkości. Zmiksować na gładki krem. Dodać śmietankę, doprawić do smaku. Serwować z plasterkiem cytryny, posypane natka pietruszki i posiekanymi orzechami włoskimi.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy