Kotlety schabowe z nutą cebuli

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz kotlety schabowe.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - schab
    - francuska zupa cebulowa z Knorr
    - pieprz czarny
    - sól
    - mleko

Kotlety schabowe z nutą cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab pokroić w grube plastry i rozbić.
    Do miseczki wlać mleko (tyle żeby wszystkie kotlety były zakryte) i wsypać zupę, trochę soli i dużo pieprzu. Dokładnie wymieszać.
    Rozbite plastry schabu zanurzyć w tym mleku i odstawić na co najmniej godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy