Kotlety schabowe z brzoskwiniami

4.51 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kotlety schabowe to weekendowy klasyk, warto raz na jakiś czas podać go zupełnie inaczej, ja polecam te pachnące rozmarynem z brzoskwiniami

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe z kością
    4 ząbki czosnku
    2 gałązki świeżego rozmarynu
    1 puszka brzoskwiń lub 4 szt. świeżych
    50 ml Bourbona lub whisky
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (198 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Kotlety schabowe z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety oprószamy solą i pieprzem. Patelnie mocno rozgrzewamy i obsmażamy na niej na złoty kolor kotlety schabowe (po 3-45 minut z każdej strony.
    Zarumienione kotlety przekładamy na talerza na patelnie wrzucamy pokrojony w plasterki czosnek – smażmy go 1 minutę uważając aby się nie przypalił a ładnie zarumienił. Następnie na patelnie wkładamy połówki brzoskwiń i gałązki rozmarynu – smażymy po 1-2 minuty z każdej strony lub do momentu kiedy brzoskwinie lekko się zarumienią.
    Na patelnie wkładamy z powrotem kotlety, wlewamy Bourbon lub whisky i zapałką zapalamy wlany alkohol (uwaga na ogień i włosy ; ) ). Kiedy ogień wygaśnie, kotlety przekładamy na talerz wraz z brzoskwiniami i ziołami i serwujemy razem z ulubioną sałatką, smacznego ; )

    Przepis Jamie Oliver
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować