Kotlety schabowe z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety oprószamy solą i pieprzem. Patelnie mocno rozgrzewamy i obsmażamy na niej na złoty kolor kotlety schabowe (po 3-45 minut z każdej strony.
Zarumienione kotlety przekładamy na talerza na patelnie wrzucamy pokrojony w plasterki czosnek – smażmy go 1 minutę uważając aby się nie przypalił a ładnie zarumienił. Następnie na patelnie wkładamy połówki brzoskwiń i gałązki rozmarynu – smażymy po 1-2 minuty z każdej strony lub do momentu kiedy brzoskwinie lekko się zarumienią.
Na patelnie wkładamy z powrotem kotlety, wlewamy Bourbon lub whisky i zapałką zapalamy wlany alkohol (uwaga na ogień i włosy ; ) ). Kiedy ogień wygaśnie, kotlety przekładamy na talerz wraz z brzoskwiniami i ziołami i serwujemy razem z ulubioną sałatką, smacznego ; )
Komentarze