Kotlety schabowe z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Przepis otrzymałam od znajomej

  • 45 min

Składniki:

  • 6 kotletów schabowych o grubości około1 i 1/2 cm
    3 łyżki oliwy
    3 kwaśne jabłka
    1 łyżka masła
    3 łyżki oliwy
    50 ml wina białego wytrawnego
    sól.pieprz, vegeta

Kotlety schabowe z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso rozbić i obsmażyć na tłuszczu z obu stron, potem całość przełożyć do naczynia żaroodpornego, posolić, popieprzyć i posypać vegetą. Jabłka obrać, zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Utartymi jabłkami obłożyć kotlety. Na każdym położyć kawałek masła. . Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Piec około 30 min, po czym mięso polać winem i dusić nadal aż kawałki schabu będą miękkie. Podawać z ziemniakami i surówką bądź gotowanymi warzywami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy