Kotlety rybne z dorsza

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Kotlety rybne z dorsza

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • Składniki:



    * 2 filety z dorsza

    * 2 marchewki

    * cebula

    * ząbek czosnku

    * bułka kajzerka

    * garść natki pietruszki

    * sól

    * pieprz

    * olej do smażenia

    * bułka tarta

    * dwa jajka

Kotlety rybne z dorsza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety rybne z dorsza 1. ZACHĘCAM DO OGLĄDANIA FILMU Z PRZYGOTOWAŃ ORAZ DO SUBSKRYBOWANIA KANAŁU :)


    Bułkę namaczamy w wodzie. Dorsza kroimy w drobną kostkę lub mielimy przez maszynkę. Dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek, natkę pietruszki i startą na drobnych oczkach marchewkę. Dodajemy odciśniętą bułkę kajzerkę oraz jajka. Na koniec doprawiamy solą i pierzem.

    Całość mieszamy. Z powstałej masy formujemy kotlety w obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanej patelni na niezbyt dużym ogniu na złocisty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego! :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy