Kotlety mięsno-warzywne

0 (0 ocen)

Dodatek świeżych warzyw zmienia zwykłe mielone nie do poznania

Składniki:

  • 800 g mięsa z szynki wołowej
    marchewka
    pietruszka
    łodyga selera naciowego
    cebula
    świeża papryczka chili
    natka pietruszki
    sól
    pieprz
    mielone ziele angielskie
    mielony liść laurowy
    bułka tarta

    olej rzepakowy do smażenia

Kotlety mięsno-warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oraz warzywa mielimy w maszynce do mięsa. Do mięsa dodajemy przyprawy i dokładnie wyrabiamy Z mięsa kształtujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Najpierw obsmażamy z obu stron na rumiano, następnie zmniejszamy ogień i dusimy pod przykryciem około 15-20 minut. Mielone podajemy z ulubionymi dodatkami.

Komentarze

Podobne przepisy