Kotlety fasolowo-cieciorkowe

0 (0 ocen)

  • 10 min

Super pomysł na domowy fast food

  • 10 min

Składniki:

  • - puszka białej fasoli
    - pół puszki cieciorki
    - jajko
    - namoczona w wodzie kromka chleba
    - bułka tarta
    - olej do smażenia
    - przyprawy (sól, pieprz, tymianek, czosnek granulowany, ostra mielona papryka)

Kotlety fasolowo-cieciorkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę i cieciorkę rozdrabniamy widelcem lub miksujemy blenderem. Dodajemy namoczony chleb, jajko, przyprawy, bułkę tartą i mieszamy do powstania zwartej, jednolitej masy. Następnie formujemy ręką niewielke kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej.

    Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy kotlety smażąc je z obu stron na złoto.

Porady

Kotleciki nadają się do mrożenia. Można je odgrzewać w piekarniku lub kuchence mikrofalowej.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy