Pasta kanapkowa na bazie sera żółtego, z dodatkiem salami i szczypiorku świetnie sprawdzi się jako dodatek do pieczywa. Z pewnością urozmaici i umili drugie śniadanie w pracy lub szkole.
15 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
100 g sera żółtego
1 mała cebula
½ pęczka szczypiorku
4 plastry salami
4 łyżki kukurydzy konserwowej
1 ogórek kiszony lub konserwowy
4 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
Sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
Kolorowa pasta kanapkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę drobno pokroić, sparzyć wrzątkiem, dokładnie osączyć na sitku i wystudzić. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a szczypiorek, salami i ogórka drobno pokroić. Wymieszać wszystkie składniki pasty, doprawić solą i pieprzem.
Komentarze