Kolorowa pasta kanapkowa

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pasta kanapkowa na bazie sera żółtego, z dodatkiem salami i szczypiorku świetnie sprawdzi się jako dodatek do pieczywa. Z pewnością urozmaici i umili drugie śniadanie w pracy lub szkole.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g sera żółtego
    1 mała cebula
    ½ pęczka szczypiorku
    4 plastry salami
    4 łyżki kukurydzy konserwowej
    1 ogórek kiszony lub konserwowy
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki majonezu
    Sól i świeżo zmielony pieprz do smaku

Kolorowa pasta kanapkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę drobno pokroić, sparzyć wrzątkiem, dokładnie osączyć na sitku i wystudzić. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, a szczypiorek, salami i ogórka drobno pokroić. Wymieszać wszystkie składniki pasty, doprawić solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy