Kokosowe naleśniki z kokosową wkładką

0 (0 ocen)

Propozycja dla miłośników kokosowych smaków. Pyszności.

Składniki:

  • Składnik na kokosowe naleśniki:

    3 jajka

    2 szklanki mąki

    1 i 1/3 szklanki mleka kokosowego

    1/2 szklanki wody

    2 łyżki cukru waniliowego

    Składniki kokosowej wkładki:

    40 dag sera białego półtłustego

    cukier puder do smaku

    1 opakowanie (10 dag) wiórek kokosowych

    2 łyżki śmietany (ja dałam 12%)

Kokosowe naleśniki z kokosową wkładką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie naleśników:
    Do miski rozbijamy jajka, dodajemy mąkę i odrobinę mleka kokosowego, miksujemy, nie przerywając miksowania dolewamy resztę mleka i wody.

    Miksujemy, aż do uzyskania gładkiej masy bez grudek. Odstawiamy na 15 min.

    Patelnię rozgrzewamy i smarujemy pędzelkiem z olejem. Wlewamy odrobinę masy, rozprowadzamy ją na patelni i smażymy cienkie naleśniki.

    Smażymy naleśniki po obu stronach.

    Od czasu do czasu przecieramy pędzelkiem z tłuszczem patelnie.
  • 2. Wykonanie kokosowe wkładki:

    Za pomocą miksera rozdrabniamy ser, dodajemy śmietanę, cukier i miksujemy na gładka masę.

    Dodajemy pół opakowania wiórek kokosowych.

    Drugą połówkę opakowania wiórek prażymy na suchej patelni, aż się lekko zarumienią.

    Usmażone kokosowe naleśniki (z tego przepisu) smarujemy masą składamy i posypujemy uprażonymi wiórkami

Komentarze

Podobne przepisy