Kokosowe naleśniki

4.48 (148 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kokosowe naleśniki a’la rafaello to prosta przyjemność delektowania się smakiem kokosa i migdałów, zawinięta w pysznym naleśniku. Jest to prosty przepis pełen niezwykłego smaku orientu. Kokosowe naleśniki a’la rafaello idealne na letni podwieczorek lub lekką kolację.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ciasto
    500 ml mleka 3,2%
    340 g mąki pszennej
    20 g cukru( 1,5 łyżki)
    2 jaja
    1 op. cukru waniliowego
    100 ml oleju
    20 ml wody gazowanej
    1 łyżeczka smalcu
    aromat migdałowy
    krem
    250 g serka mascarpone
    50 g wiórków kokosowych
    50 g migdałów w płatkach
    50 g czekolady białej
    30 g cukru waniliowego(1 opakowanie)
    dekoracja
    50 g czekolady białej
    50 g wiórków kokosowych
Wystaw ocenę:

4.48 (148 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Naleśniki na słodko

Kokosowe naleśniki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, 1 szklankę mleka, jaja,aromat, cukier, cukier waniliowy mieszamy. Najpierw łyżką, następnie miksujemy. Dolewamy kolejną szklankę mleka. Miksujemy, dolewamy olej i wodę gazowaną. Mieszamy wszystkie składniki ręcznie. Patelnię na naleśniki mocno nagrzewamy. Rozpuszczamy 1 łyżeczkę smalcu. Smażymy naleśniki. Studzimy gotowe naleśniki.
    Czekoladę rozpuszczamy. Serek mascarpone łączymy z wiórkami kokosowymi, mielonymi migdałami, cukrem waniliowym. Wąskim strumieniem dodajemy przestudzoną czekoladę. Całość łączymy ze sobą.
    Naleśniki smarujemy masą kokosowo-migdałową. Zawijamy w rulon. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy rozpuszczoną czekoladą naleśniki oraz posypujemy wiórkami kokosa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować